Wat ik doe

LOGO ONTWERP

Een logo is het gezicht van jouw bedrijf of project. Of het nu om een gloednieuw gaat of een heropfrissing van een bestaand, een logo moet steeds duidelijk zijn, aanspreken en in één oogopslag jouw klanten vertellen waar je voor staat.

BRANDING & HUISSTIJL
Een logo is één zaak… Maar wat met visitekaartjes, web graphics, factuurpapier of t-shirts? Ik ontwerp deze producten op basis van jouw logo. Ik kan ook een handboek voor de huisstijl van jouw bedrijf opmaken, zo kunnen jij en je medewerkers jullie merk overal op een homogene manier presenteren. En dat staat sterk!
DRUKWERK ONTWERP

Uitnodigingen, flyers, brochures, magazines, banners, menukaarten,… Zelfs in onze online wereld blijft drukwerk een onmisbaar deel van moderne communicatie. Maar er is er veel van… Dus ik doe er alles aan om jouw gedrukte boodschap eruit te doen springen door middel van een verzorgd en passend ontwerp.

ILLUSTRATIE
Ik maak zowel digitale als traditionele illustraties in een wijde waaier aan stijlen die zich richt op jouw specifieke wensen. Van zakelijk tot speels, we kunnen je project in de verf zetten met een unieke illustratie op maat. Infografieken, kaarten of mascottes… Alles kan én mag!
Maar dat is niet alles…
Iets buitengewoon nodig? Een pop-up uitnodiging? Aluminium visitekaartjes? Een origami kleurboek? Ik kom ook voor zonderlinge zaken graag out of the box. Neem volledig vrijblijvend contact met me op over jouw project!

Hoe gaat het in zijn werk?

We zetten samen op een rijtje wat je wensen zijn voor je volgende project. Dit kan face-to-face, telefonisch of via mail.
Wat is je boodschap? Wat zijn jouw waarden? Wie is jouw doelpubliek? Aan de hand van dit soort vragen weet ik welke richtingen we uit kunnen.
Ik bekijk hoe we op een conrete manier jouw verhaal in de verf kunnen zetten. Mochten we in de briefing nog geen concrete uitvoering besproken hebben zal ik na mijn onderzoek polsen bij jou of het basisconcept goed zit.
Een schetsblok, grafische programma’s, koffie en een muze die zachtjes in mijn oor fluistert.
Deze stap is pure magie. Ik weet ook niet helemaal hoe het werkt.
Ik presenteer jouw het concept. Indien we aan een logo aan het werken zijn, leg ik drie voorstellen op de (digitale) tafel waar je uit kan kiezen.
Je kijkt mijn werk na en beslist of alles aan je wensen voldoet. Ben je nog niet volledig tevreden? Dan maak ik met plezier de nodige aanpassingen. In mijn prijs zijn steeds drie correctierondes inbegrepen waarin we aanpassingen kunnen doorvoeren.
Eens afgewerkt en goedgekeurd zet ik het ontwerp om in web- en/of drukwerkbestanden of vertrekt het drukklaar bestand naar de drukker. Zo laten we onze gedeelde prestatie los op de wereld!

Veelgestelde Vragen

Hoeveel kost grafisch ontwerp?
De prijs van een grafisch ontwerp varieert. Enorm. Je kan op het internet voor 5 euro een visitekaartje laten maken aan de overkant van de wereld of je kan, zoals de Vlaamse Overheid onlangs gedaan heeft, 115.000 euro ophoesten voor je kersvers logo.

Ik zoek altijd de balans (en die ligt dichter bij de 5-euro-kant dan de 115.000-euro-kant) en lever kwalitatieve ontwerpen voor schappelijke prijzen. Omdat je als klant natuurlijk min of meer wil weten waar je aan toe bent hanteer ik vaste prijzen voor veel zaken. Deze prijslijsten kan je vinden onder Diensten > Logo's, Huisstijl en Drukwerk.

Hoe vraag ik een offerte aan? Wat moet je zo allemaal weten?
Een offerte op maat kan je aanvragen via het contactformulier of een mailtje. Eender welk project is welkom.

Sommige mensen hebben direct erg veel informatie in hun aanvraag (bv.: ``Dit is de volledige tekst voor in onze folder en de 6 foto's die we erop willen, de hoofdkleuren zijn blauw en grijs en in bijlage vind je ook ons logo.``) en sommige aanvragen hebben weinig informatie (bv.: ``Ik heb een uitnodiging nodig, hoeveel zou het ontwerp kosten?``).

Het is handig als ik al veel weet op voorhand, maar indien je nog geen concrete ideëen hebt geef ik graag mijn input. Op basis daarvan kan ik verder vragen stellen en uitfineren wat je precies nodig hebt. Dan kan ik op een correcte manier jouw offerte opstellen. Volledig vrijblijvend.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een ontwerp?
Dit is afhankelijk van het soort ontwerp, maar als mijn agenda het toelaat neem ik met plezier jouw project tussen als je met een strakke deadline zit.

Voor het ontwerpen van een logo reken je best op een tweetal weken (als er vlot weg-en-weer gemaild wordt). Dit geeft mij tijd om te brainstormen en een paar keer terug te koppelen met jou om de puntjes op de i te zetten. Voor een volledige huisstijl mag je eerder op een kleine maand rekenen voor alles een paar keer weg-en-weer gegaan is tussen ons en uiteindelijk kan worden afgerond.

Houd ook rekening met het feit dat digitaal werk onmiddellijk klaar is terwijl fysieke producten natuurlijk eerst nog naar de drukker moeten. Sommige producten vragen iets meer tijd om te drogen, te snijden, etc. Dus al naar gelang het soort drukwerk reken je best op 1 à 3 weken druktijd.

Hoe ontvang ik het ontwerp eens afgewerkt?
Zoals je dat zelf wil!
Bij logo's, illustraties en andere zaken die voor wijder gebruik zijn, maak ik een map met alle vaak voorkomende bestandstypes. In het geval dat je een speciaal type bestand nodig hebt, kan dit zonder meerkost ook aangevraagd worden.

Voor drukwerk kan ik een drukklare pdf maken waarmee jijzelf naar een drukker kan stappen. Of je kan deze stap aan mij overlaten zodat ik het fysieke product rechtstreeks aflever bij jou.

Word ik de eigenaar van de illustraties? En hoe zit dat met logo's?
Als ik illustraties ontwerp op maat voor jouw project krijg je hiervan het gebruiksrecht. Dit wil zeggen dat je zonder meerkost de illustraties mag gebruiken voor de afgesproken doeleinden. Indien je de illustraties helemaal voor jezelf wilt en graag de afbeeldingen vrij wil gebruiken voor eender wat, is het ook mogelijk om het globaal auteursrecht over te kopen.

Bij logo's is het anders: deze mag je standaard gebruiken voor elk doeleind dat je maar kan bedenken.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Voor kleine projecten (logo's, visitekaartjes, uitnodigingen,...) factureer ik achteraf, je kan deze factuur betalen via overschrijving of indien gewenst via Paypal.

Voor grotere projecten (waar ik langer dan een maand aan bezig ben) factureer ik in schijven. Op jouw offerte zal dan een vermelding staan over wanneer er gefactureerd wordt.

Vraag nu een offerte aan!

Een offerte-aanvraag is volledig vrijblijvend. En ik bijt niet.