Wat ik doe

LOGO ontwerp
Een logo is het gezicht van jouw bedrijf of project. Het is belangrijk dat een goed ontworpen logo duidelijk is, aanspreekt en in één oogopslag iets vertelt.
Print ontwerp
Uitnodigingen, flyers, brochures, magazines, boeken, menukaarten,... Drukwerk blijft een onmisbaar deel van moderne communicatie. Maar er is er veel van. Dus zorg dat je eruit springt!
HUISSTIJL & BRANDING
Een logo is één zaak... Maar wat met visitekaartjes, briefpapier, t-shirts of tassen? Ik ontwerp deze producten. Je kan ook een handboek voor jouw huisstijl krijgen, zo kunnen jij en je medewerkers jullie merk overal homogeen presenteren.
ILLUSTRATIES
Ik creëer zowel digitale als traditionele illustraties in een wijde waaier aan stijlen. Van zakelijk tot speels, we zetten je project in de verf. Dit kan ook in infografieken gegoten worden.
Projecten op maat
Iets buitengewoon nodig? Een pop-up uitnodiging? Aluminium visitekaartjes met kapvorm? Een origami kleurboek? Ik kom met veel plezier ``out of the box`` voor dit soort zaken!
Drukwerkbegeleiding
Onzeker waar je wat moet laten drukken en hoe dit in zijn werk gaat? Ik vorm de brug tussen jou en een drukker die bij jouw project past. Voor zowel kleine als grote oplages.

de bedoeling

Mijn missie is om in tandem met de klant een betekenisvol ontwerp te maken dat engagement biedt met hun doelpubliek. Ik streef naar een professionele uitwerking voor elk project, met creatief enthousiasme.
We gaan samen een visuele taal geven aan jouw project. Het maakt niet uit of dit online of offline is, maar het is belangrijk om het project in het beste daglicht te plaatsen naar het doelpubliek toe op een geloofwaardige manier. Consistentie en klare communicatie zijn de sleutel.
Na het ontvangen van jouw briefing, stuur ik een offerte. Eens deze goedgekeurd is overlopen we eventueel nog eens grondig het project en sla ik aan het ontwerpen.

Veelgestelde Vragen

Hoeveel kost grafisch ontwerp?
De prijs van een grafisch ontwerp varieert. Enorm. Je kan op het internet voor 5 euro een visitekaartje laten maken aan de overkant van de wereld of je kan, zoals de Vlaamse Overheid onlangs gedaan heeft, 115.000 euro ophoesten voor je kersvers logo.

Ik zoek altijd de balans (en die ligt dichter bij de 5-euro-kant dan de 115.000-euro-kant) en lever kwalitatieve ontwerpen voor schappelijke prijzen. Natuurlijk is dit erg afhankelijk van wat je precies nodig hebt en is het moeilijk om een kant-en-klare prijslijst te maken.

Hoe vraag ik een offerte aan? Wat moet je zo allemaal weten?
Een offerte kan je aanvragen via mijn contactformulier of een mailtje. Eender welk project is welkom.

Sommige mensen hebben direct erg veel informatie in hun aanvraag (bv.: ``Dit is de volledige tekst voor in onze folder en de 6 foto's die we erop willen, de hoofdkleuren zijn blauw en grijs en in bijlage vind je ook ons logo.``) en sommige aanvragen hebben weinig informatie (bv.: ``Ik heb een uitnodiging nodig, hoeveel zou het ontwerp kosten?``).

Het is handig als ik al veel weet op voorhand, maar indien je nog geen concrete ideëen hebt geef ik graag mijn input. Op basis daarvan kan ik verder vragen stellen en uitfineren wat je precies nodig hebt. Dan kan ik op een correcte manier jouw offerte opstellen. Volledig vrijblijvend.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een ontwerp?
Dit is afhankelijk van het soort ontwerp, maar als mijn agenda het toelaat neem ik met plezier jouw project tussen als je met een strakke deadline zit.

Voor het ontwerpen van een logo reken je best op een tweetal weken (als er vlot weg-en-weer gemaild wordt). Dit geeft mij tijd om te brainstormen en een paar keer terug te koppelen met jou om de puntjes op de i te zetten. Voor een volledige huisstijl mag je eerder op een kleine maand rekenen voor alles een paar keer weg-en-weer gegaan is tussen ons en uiteindelijk kan worden afgerond.

Houd ook rekening met het feit dat digitaal werk onmiddellijk klaar is terwijl fysieke producten natuurlijk eerst nog naar de drukker moeten. Sommige producten vragen iets meer tijd om te drogen, te snijden, etc. Dus al naar gelang het soort drukwerk reken je best op 1 à 3 weken druktijd.

Hoe ontvang ik het ontwerp eens afgewerkt?
Zoals je dat zelf wil!
Bij logo's, illustraties en andere zaken die voor wijder gebruik zijn, maak ik een map met alle vaak voorkomende bestandstypes. In het geval dat je een speciaal type bestand nodig hebt, kan dit zonder meerkost ook aangevraagd worden.

Voor drukwerk kan ik een drukklare pdf maken waarmee jijzelf naar een drukker kan stappen. Of je kan deze stap aan mij overlaten zodat ik het fysieke product rechtstreeks aflever bij jou.

Word ik de eigenaar van de illustraties? En hoe zit dat met logo's?
Als ik illustraties ontwerp op maat voor jouw project krijg je hiervan het gebruiksrecht. Dit wil zeggen dat je zonder meerkost de illustraties mag gebruiken voor de afgesproken doeleinden. Indien je de illustraties helemaal voor jezelf wilt en graag de afbeeldingen vrij wil gebruiken voor eender wat, is het ook mogelijk om het globaal auteursrecht over te kopen.

Bij logo's is het anders: deze mag je standaard gebruiken voor elk doeleind dat je maar kan bedenken.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Voor kleine projecten (logo's, visitekaartjes, uitnodigingen,...) factureer ik achteraf, je kan deze factuur betalen via overschrijving of indien gewenst via Paypal.

Voor grotere projecten (waar ik langer dan een maand aan bezig ben) factureer ik in schijven. Op jouw offerte zal dan een vermelding staan over wanneer er gefactureerd wordt.

Vraag nu een offerte aan!

Een offerte-aanvraag is volledig vrijblijvend. En ik bijt niet.